ahli Top Omega Speedmaster: Schumacher Kuning

omega-speedmaster-black-stainless-steel-44mm-watch-om3674-70

omega-speedmaster-black-stainless-steel-44mm-watch-om3675-82

omega-speedmaster-black-stainless-steel-44mm-watch-om3675-82_1

omega-speedmaster-black-stainless-steel-44mm-watch-om3675-82_2

omega-speedmaster-black-stainless-steel-44mm-watch-om3675-82_3Seperti yang anda tahu, Speedmaster pada asalnya diperkenalkan sebagai jam tangan untuk pemandu kereta lumba. Atau bangsa wannabe pemandu kereta. Ia Speedy Selasa! topik minggu ini adalah Speedmaster kuning ‘Schumacher. Omega Speedmaster memperkenalkan ‘Schumacher’ pada tahun 1996 dan adalah dalam pengeluaran sehingga tahun 1999. iklan Speedmaster Yang pertama juga merujuk kepada ini, seperti yang dapat dilihat di bawah:
The Speedmaster Schumacher (kes nombor ST175.0032 atau ref.3810.12.40) adalah – tentu saja – yang diperkenalkan oleh () duta mereka, Michael Schumacher. Jam tangan dipaparkan di sini adalah pinjaman kepada kami oleh Frank – rakan persembahan – dan dia mengambil keputusan untuk meletakkan jam tangan ini untuk dijual. Sila hubungi kami jika anda berminat.
Adiknya – dan juga F1 pelumba kereta – Ralf Schumacher juga duta Omega pada masa itu. Selepas itu, Omega Speedmaster memperkenalkan satu lagi itu adalah ‘Schumacher’ edisi benar, dengan tandatangannya terukir pada versi biru back.The itu dikeluarkan semula pada tahun 1997 sebagai edisi khas bagi Racing Pasukan Auto Championship (CART) dengan yang kecil logo CART pada 06:00 dan logo CART pada kotak.
Seperti yang anda lihat, Speedmaster ini mempunyai kes dan pergerakan Speedmaster yang dikurangkan, tetapi dengan panggilan yang berbeza dan set tangan. Anda boleh mencari jam tangan ini di pasaran pra-milik hari ini, untuk harga yang menarik. Juga, tali yang hampir sama dengan warna dail. jam tangan replika swiss eta Omega dikeluarkan ini Speedmaster Schumacher dalam warna merah, kuning dan biru. Jam tangan juga boleh didapati pada gelang keluli tahan karat (ruj. 1469/811).
Kotak yang Speedmaster Schumacher adalah sesuatu yang istimewa. Ia menyerupai roda kereta lumba yang anda terpaksa berpindah ke sisi untuk mendapatkan jam tangan keluar (lihat animasi di bawah). Di dalam, Omega digunakan ETA 2890-02 pergerakan yang diubah suai dengan Dubois-Depraz berkaliber 2020 modul chronograph ditambah kepadanya. Saya masih ingat bahawa kotak ini amat dihargai di kalangan peminat dan pengumpul Speedmasters. Semata-mata nombor terukir pada kes itu adalah number.Nowadays siri, kebanyakan tempat adalah cukup banyak yang sama kecuali beberapa edisi terhad Speedmaster jam tangan.
Ini Speedmasters berwarna sebarang edisi terhad atau khas (kecuali edisi CART yang dinyatakan di atas) dan tidak datang dengan apa-apa nombor terukir. Ini juga menjelaskan mengapa mahkota dan chronograph penggulungan pengedar tidak sejajar. Omega dinamakan semula pergerakan ini kepada berkaliber 1141.jam tangan replika casio g-shock Walaupun kita tidak fikir ini akan menjadi lebih dicari item pengumpul, anda memerlukan sekurang-kurangnya salah satu daripada edisi berwarna jika anda seorang pengumpul Speedmaster!